Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на места в низините, котловините и около водните басейни ще има ниска облачност или мъгла, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 1° и 6°, малко по-ниски в котловините, в София - около 3°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Ще продължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното.

Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°.
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода ще е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 11°.
 
В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, в по-голямата част от страната и почти тихо, само в източните райони със слаб до умерен вятър от североизток. В Източна България на места в низините и в отделни котловини преди обяд ще има мъгла или значителна ниска облачност. Слабо ще се затопли и в понеделник минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 19° и 24°. (НИМХ)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase